• icon0(384) 311 20 02
  • iconinfo@acigol.bel.tr
  • icon YUKARI MAH. BELEDİYE CAD. NO:55 ACIGÖL/NEVŞEHİR

AB PROJESİ KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER BELEDİYEMİZDE AĞIRLANDI

AB PROJESİ KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER BELEDİYEMİZDE AĞIRLANDI

AB PROJESİ KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER BELEDİYEMİZDE AĞIRLANDI

Acıgöl Belediyesi, Acıgöl Kaymakamlığı ve Acıgöl Halk Eğitim Merkezi’nin de içinde bulunduğu Erasmus+ Programı çerçevesinde hibelendirilen ''Local Leadership For European Rural And Small Cities (Avrupa’da Kırsal ve Küçük Şehirler İçin Yerel Liderlik'' adlı Yetişkin Eğitimi Projesinin ikinci ulusötesi proje toplantısı 06-09 Eylül 2021 tarihlerinde İlçemizde gerçekleştirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından hibe ile desteklenen ''Local Leadership For European Rural And Small Cities'' adlı AB yetişkin eğitimi projesinin ilk ulusötesi toplantısı İspanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan’dan gelen proje ortakları ile Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Projeden sorumlu İngilizce Öğretmeni Fitnat TAVACI tarafından ‘‘Yetişkin Eğitiminde Sosyal Girişimcilik ve Liderlik’’ üzerine hazırlanan ve 24 ay sürecek olan Erasmus+ KA204 stratejik ortaklıklar projesi kapsamında düzenlenen proje kapsamında kırsal topluluklardan seçilmiş yerel halkın, yerel halkın da dahil olduğu kırsal alanlarda sosyal inovasyon için yerel liderler olmaları için bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda kriz, iyileşme ve sürdürülebilirlik için yerel politikalar belirlemek üzere bir araç seti oluşturulacak ve projenin her bir ortak ülkesinde bir tane olmak üzere 4 pilot deneyim (kapasite programları) gerçekleştirilecektir.

Toplantı programı kapsamında Acıgöl’e gelen yabancı katılımcılar Belediye Başkanımız Ercan ERTAŞ’ı makamında ziyarette bulunuldular. Belediye Başkanımız program katılımcılar ile bir süre sohbet etti. Ayrıca Proje Koordinatörü Fitnat TAVACI’ya Acıgöl’deki kurumlara sağladığı özverili çalışmaları ve değerli katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Ercan ERTAŞ teşekkür etti. Daha Sonra katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri verildi. Projenin bir sonraki toplantısı İspanya’nın Madrid kentinde yapılacaktır. Ardından ortak ülkelerde çoğaltıcı etkinlikler düzenlenecek olup projenin kapanış toplantısı Eylül 2022’de Portekiz’in Lousada kentinde gerçekleştirilecektir.