• icon0(384) 311 20 02
  • iconinfo@acigol.bel.tr
  • icon YUKARI MAH. BELEDİYE CAD. NO:55 ACIGÖL/NEVŞEHİR

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

ACIGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 BASIN AÇIKLAMASI

Aynı tarih saat 21:30 civarında İlçemiz çarşı merkezinde vatandaşlarımız tarafından başı boş bir köpeğin saldırgan bir tutum izlediği bilgi ve ihbarı yapılmıştır. Bu ihbar üzerine Belediyemiz olay yerine çöp toplama işinde kullanılmayan, başı boş köpeklerin toplanması için bu işe uygun hale getirilen çöp aracıyla intikal etmiştir. Söz konusu köpek Belediyemiz ekiplerince hassas bir şekilde uyuşturucu dahi kullanılmadan köpek yakalama aparatı ile yakalanmış araca konulmuş ve karnı doyurularak sağ bir şekilde doğal ortama tekrar bırakılmıştır.

Görüntülerde yer alan şekliyle hayvan yakalanmamak ve kurtulmak için direnç göstermiş, ekiplerde yakalama aparatı ile köpeği sakinleştirmek ve kendilerini köpeğin saldırmasından ve ısırmasından korumak için aparatla köpeği sabit tutmaya çalışmışlardır. Görüntüde köpeğin ezilmesi ve sıkıştırılması veya öldürülmesine dair bir kare bulunmamaktadır.

Basına yansıdığı şekliyle, köpeğin ezilmesi, işkence yapılması, öldürülmesi tamamen asılsız haberlerdir. Bu haberler Sayın Acıgöl Belediye Başkanımız Ercan ERTAŞ başta olmak üzere Ak Parti ve Hükümetimizi yıpratmaya yönelik algı operasyonları haline getirilmiş kasıtlı ve asılsız haberlerdir.

Belediyemiz bundan öncede defaetle sahipsiz köpeklere sahip çıkmış, rehabilite etmek, yaralarını tedavi etmek ve karınlarını doyurmak için bir çok defa çalışmalar yapmış ve yapmaktadır. Hatta, 13.07.2018 tarihinde yani bugün sabah saatlerinde yolda bir köpeğe araç çarptığı ve yaralı olduğu ihbarı alınmış, aynı ekiplerimiz tarafından köpek alınarak tedavi etmek ve rehabilite etmek amacıyla köpek barınağına götürülmüştür.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Bu kanuna dayanılarak çıkartılan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmelik hükümlerine göre sahipsiz ve başıboş köpeklere ve hayvanlara müdahale de tek yetkili kurum Belediyelerdir. Bu yetki kapsamında Belediyemiz köpeğe zarar vermeden gerekli işlem yapmıştır.

Saygıyla duyurulur.

                                                                                                          Ercan ERTAŞ                                                                                                                                                       Acıgöl Belediye Başkanı

aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz

https://www.ntv.com.tr/turkiye/nevsehirde-bir-kopek-cop-kamyonunda-ezildi-iddiasi,tsqUFs8FGUSYFdmMPey_uw

http://www.milliyet.com.tr/sosyal-medyayi-ayaga-kaldiran-gundem-2706036/