• icon0(384) 311 20 02
  • iconinfo@acigol.bel.tr
  • icon YUKARI MAH. BELEDİYE CAD. NO:55 ACIGÖL/NEVŞEHİR

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜ VE M.A.ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜ VE M.A.ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜ VE M.A.ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Ercan ERTAŞ Belediyemiz Kültür Merkezinde düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinliklerine katıldı ve bir konuşma yaptı. Ayrıca bir Mesaj yayınladı. Mesajında;

“Türk Milleti’nin bağımsızlık ve hürriyete olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisimizde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 97. Yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Vatan toprakları işgal altındayken Merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu ve kutsal değerlerine olan bağlılığını en güzel biçimde yansıtmaktadır.

Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerden biri olan Mehmet Akif Ersoy, kurtuluş savaşının zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. O zor zamanlarda hiçbir zaman umudunu inancını kaybetmeyen Mehmet Akif, milli mücadelenin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın da müjdecisi olmuştur. Bize ve gençlerimize düşen görev bu ruhu bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmaktır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız. Bundan sonrada en güzel ifadeleriyle İstiklal Marşımızda yer alan ortak değerlerimiz etrafında buluşarak aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışacağız. Ecdadımızın bize emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız.

Bu düşüncelerle, Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün millî mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 96. yıldönümünü kutluyorum."

Ercan ERTAŞ- Acıgöl Belediye Başkanı