• icon0(384) 311 20 02
  • iconinfo@acigol.bel.tr
  • icon YUKARI MAH. BELEDİYE CAD. NO:55 ACIGÖL/NEVŞEHİR

BELEDİYEMİZ TARAFINDAN AB PROJESİ KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER AĞIRLANDI

BELEDİYEMİZ TARAFINDAN AB PROJESİ KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER AĞIRLANDI

BELEDİYEMİZ TARAFINDAN AB PROJESİ KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLER AĞIRLANDI

Acıgöl Kaymakamlığı, Acıgöl Belediye Başkanlığı, Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi’nin de içinde bulunduğu Erasmus+ Programı çerçevesinde hibelendirilen ''Digital Voyage Around Europe (Avrupa’da Dijital Yolculuk)'' adlı Yetişkin Eğitimi Projesinin ilk ulusötesi proje toplantısı 22-25Haziran 2021 tarihlerinde Nevşehir/Acıgöl ilçemizde gerçekleştirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından hibe ile desteklenen ''Digital Voyage Around Europe'' adlı AB yetişkin eğitimi projesinin ilk ulusötesi toplantısı İspanya, İtalya, Malta, Lüksemburg, Rusya Federasyonu ve Romanya’dan gelen proje ortakları ile Türkiye ev sahipliğindegerçekleştirildi. Projeden sorumlu İngilizce Öğretmeni Fitnat TAVACI tarafından ‘‘Yetişkin Eğitiminde Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Kullanılması’’ üzerine hazırlanan ve 30 ay sürecek olan Erasmus+ KA204 stratejik ortaklıklar projesi kapsamında düzenlenen açılış programına Acıgöl Kaymakamı Sayın Salih KAYA, Belediye Başkanımız Sayın Ercan ERTAŞ, Acıgöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sayın Murat ÇAKAR, Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Uğur ATABEY, Acıgöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Caner ERTAŞ ve Damat İbrahim Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Zeynel KOLUTEK katıldılar.

Proje kapsamında yetişkin eğitiminde artırılmış gerçeklik uygulamaları tanıtılarak ihtiyaç analizine dayalı bir müfredat oluşturulacak, eğitim yazılımı ve e-öğrenme içeriği uygulanacak ve bir dizi vaka çalışmaları geliştirilecektir. Proje, bu doğrultuda gerçek dünya ile öğrenme ortamlarının birleştirilerek etkili ve kaliteli bir yetişkin eğitimi için yaşam boyu öğrenmede artırılmış gerçeklik uygulamalarının kullanılmasını hedeflemektedir.

Toplantı programı kapsamında Belediye Başkanımız Ercan ERTAŞ proje katılımcılarını makamında ağırladı. Belediye Başkanımız, Proje Koordinatörü Fitnat TAVACI’ya Acıgöl’deki kurumlara sağladığı özverili çalışmaları ve değerli katkılarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca tüm katılımcılara sertifikaları ve hediye verildi.